Εκδήλωση: ελληνοτούρκικες κόντρες στο αιγαίο απο αντεθνική σκοπιά

by agitatsiasite

imia_provoli

Στο διάολο η εθνική ενότητα κι ο αντιτουρκισμός, ο εχθρός μας είναι εδώ και είναι ταξικός

Προβολή του βίντεο: «Μεσίστιες γαλανόλευκες και μισοφέγγαρα στις φλόγες» τα όνειρα του ελληνικού ιμπεριαλισμού στα 90’s, από το antifa projector (αθήνα)

και συζήτηση

Έχοντας μεγαλώσει στην ελληνική επικράτεια έχουμε συνηθίσει να αποδεχόμαστε τον βομβαρδισμό ψευδών ειδήσεων περί «τουρκικής προκλητικότητας» λίγο πολύ σαν κάτι φυσιολογικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλούς λόγους τα «εθνικά δίκια» αποτελούν ένα είδος ιερής αγελάδας που κανείς δεν αμφισβητεί.

Στην πραγματικότητα όμως στο αιγαίο είναι δύο οι επιτιθέμενοι. Και η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κρατών σε μία σειρά από ζητήματα όπως οι λεγόμενες «γκρίζες ζώνες», δεν είναι τίποτα άλλο από έναν αγώνα δρόμου για το πιο κράτος θα κάνει κουμάντο στο αιγαίο.

Βέβαια, οι από κάτω και απ’τις δύο πλευρές έχουν κάθε συμφέρον να φτύσουν στα μούτρα τις επεκτατικές βλέψεις των κρατών τους. Γιατί δεν μας χωρίζει τίποτα με τους τούρκους εργάτες όσο κι αν θέλουν οι ντόπιοι πατριώτες να σκοτωνόμαστε μαζί τους.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να θυμηθούμε πέρα από εθνικούς μύθους τι έγινε στα Ίμια το ’96, κατανοώντας παράλληλα το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών» που έχει επανέλθει τους τελευταίους μήνες στο προσκήνιο.

Τρίτη 21/3 στις 19:30 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ανατόπια (κορίνθου 171, απέναντι απ’ το παλιό αρσάκειο)

Advertisements