ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

by agitatsiasite

ceb1cf86ceafcf83ceb1-cf80ceb1cebbceb1ceb9cf83cf84ceb9cebdceb7

προβολή ντοκιμαντέρ

«Ιντιφάντα των Αράβων»

Πέμπτη 21.03, 20:30

στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ανατόπια

προβολή ταινίας

«The time that remains»

Πέμπτη 28.03, 20:30

στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ανατόπια

συγκέντρωση

Σάββατο 30.03, 12:00 στην πλατεία όλγας

Στις 30 Μάρτη του 2018 ξεκίνησε στη Γάζα η «Μεγάλη πορεία της επιστροφής». Με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους και τη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα εξόντωση των γηγενών αραβικών πληθυσμών και το συστηματγικό βίαιο εκτοπισμό τους, παλαιστίνιοι κατευθύνονται κάθε εβδομάδα εδ’ω και ένα χρόνο προς τους ισραηλινούς φράχτες ζητώντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από την ίδρυση ήδη του Ισραήλ, ενάντια σε κάθε λογική συμβίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης με το γηγενή πληθυσμό, το ισραηλινό κράτος επιχειρεί με βία να δημιουργήσει ένα ομοιογενές εβραικό κράτος επί του συνόλου σχεδόν της περιοχής της ιστορικής Παλαιστίνης. Η δήλωση του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Eli Yishai «στείλτε τη γάζα πίσω στο μεσαίωνα» είναι η ουσία του μοντέλου της ισραηλινής διαχείρισης και μεταφράζεται σε 8 εκατομμύρια εκτγοπισμένους, έλλειψη νερού, τροφίμων, φαρμάκων και ρεύματος.

Η συμμαχία με το Ισραήλ έχει τεράστια αξία για τα ελληνικά αφεντικά καθώς συνεισφέρει στις βλέψεις του ελληνικού κράτους επί της Ν.Α. Μεσογείου κόντρρα και στα αντίστοιχα τούρκικα συμφέροντα. Το μενού περιλαμβάνει ζητήματα στρατηγικής σημασίας όπως ανακήρυξη ΑΟΖ (σε συνεργασία με το κυπριακό κράτος και την αιγυπτιακή χούντα αφήνοπντας έξωαπό τη μοιρασιά την Τουρκία), τον αγωγό φυσικού αερίου «East Med», ανταλλαγές μυστικών πληροφοριών, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, «αμυντικές» συνεργασίες, ακόμη και κοινή στρατιωτική βάση.

Η ελληνοισταηλινή συμμαχία είναι βουτηγμένη στο αίμα των παλαιστινίων. Η Γάζα και η δυτική όχθη είναι οι μεγαλύτερες φυλακές στον πλανήτη. Φυλακές που τα πάντα εντός του ορίζονται από τον ισραηλινό στρατό. Και ορίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι η ζωη των παλαιστινίων δεν έχει καμία αξία. Αυτό το υπενθμίζουν διαρκώς τα διαμελισμένα πτώματα από τις βόμβες στο ψαχνό και οι δολοφονημένοι από ελεύθερους σκοπευτές διαδηλωτές.

Ενάντις στην οργανωμένη εξόντωση των παλαιστινίων στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα τους για ζωή και ελευθερία.

Στεκόμαστε ενάντια στο ελληνικό εθνικό συμφέρον και τις δολοφονικές του συμμαχίες.